Οι χώρες με υψηλή
κατανάλωση σοκολάτας παράγουν… νομπελίστες, Eating more chocolate improves a
nation's chances of producing Nobel Prize winners - or at least that's what a
recent study appears to suggest.
Μια
ακόμη έρευνα έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που έχουν δείξει ότι η σοκολάτα
είναι πολύ πιθανό να έχει οφέλη - εκτός
των άλλων - και στη νοητική λειτουργία του ανθρώπου. Ερευνητές στις ΗΠΑ
διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση σοκολάτας σε μια χώρα τόσο
περισσότεροι νομπελίστες βγαίνουν από αυτή.
Η
λίστα των σοκαλοτο-Νομπέλ
O
πίνακας των χωρών που καταναλώνουν σοκολάτα και παράγουν νομπελίστες
Σύμφωνα
με την έρευνα, υπάρχει πολύ ισχυρός δεσμός ανάμεσα στην κατανάλωση σοκολάτας σε
μια χώρα και στους νομπελίστες που διαθέτει. Στην πρώτη θέση της σχετικής
λίστας βρίσκεται η Ελβετία και ακολουθούν κατά σειρά Σουηδία, Δανία, Αυστρία,
Νορβηγία και Βρετανία.
«Ξεκίνησα
να φτιάχνω ένα σχεδιάγραμμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου σε ένα δωμάτιο
ξενοδοχείου για να περάσω την ώρα μου. Καθώς προχωρούσα δεν μπορούσα να πιστέψω
αυτό που συνέβαινε. Η θέση των χωρών σε σχέση με την κατανάλωση σοκολάτας και
τα βραβεία Νομπέλ ήταν πολύ ευδιάκριτη στο γράφημα» αναφέρει ο Φραντς Μέσερλι,
καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια που ήταν ο επικεφαλής της ερευνητικής
ομάδας. Σύμφωνα με τους ερευνητές , για να…παραχθεί ένας νομπελίστας σε μια
χώρα θα πρέπει οι κάτοικοι της να καταναλώνουν περί τα 140 εκατομμύρια κιλά
σοκολάτας ετησίως. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «New England Journal
of Medicine».
Η
σοκολάτα
Διάφορες
έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει την πνευματική διαύγεια
χάρη στα φλαβονοειδή, μια οικογένεια αντιοξειδωτικών ουσιών. Τα φλαβονοειδή
έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν τη νοητική κατάσταση του ανθρώπου ενώ παράλληλα
εμποδίζουν την εμφάνιση άνοιας αυξάνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου