Arts Universe and Philology

Arts Universe and Philology
The blog "Art, Universe, and Philology" is an online platform dedicated to the promotion and exploration of art, science, and philology. Its owner, Konstantinos Vakouftsis, shares his thoughts, analyses, and passion for culture, the universe, and literature with his readers.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Οι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει επειδή… αυτοκαταστράφηκαν. Aliens haven’t made contact because they killed themselves before they could

Μπορεί οι εξωγήινοι να μην έρθουν τελικά ποτέ στη Γη αφού αυτοκαταστρέφονται πριν προλάβουν να οργανώσουν το ταξίδι. Professor Cox's alien theory on other life forms doesn't bode too well for human kinds long term existence either as he claims technology that allows the generation of power but produces greenhouse gases, or nuclear weapons, may destroy civilizations within a few thousand years of being developed.

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία ανέπτυξε ο διάσημος Βρετανός φυσικός Μπράιαν Κοξ που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια εκπομπές επιστήμης στο BBC οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ο Κοξ υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή με τους ανθρώπους γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν… πλέον. Σύμφωνα με τον Κοξ οι προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί οι οποίοι θα είχαν αναπτύξει τα τεχνικά μέσα να φτάσουν μέχρι τη Γη δεν πρόλαβαν να το κάνουν γιατί αυτοκαταστράφηκαν κίνδυνος που ελοχεύει όπως εκτιμά ο Βρετανός επιστήμονας και για την ανθρωπότητα.

Ο ρυθμός ανάπτυξης

Ενδιαφέρουσα θεωρία Βρετανού επιστήμονα που προφητεύει το μέλλον της ανθρωπότητας. Professor Cox, best known for presenting Stargazing Live and Wonders of the Universe, has admitted that he believes human kinds search for aliens is unlikely to see results.

Ο Κοξ θεωρεί ότι ένας ανεπτυγμένος τεχνολογικά πολιτισμός δεν εξελίσσεται επί μακρόν επειδή κάποια στιγμή η τεχνολογική πρόοδος προκαλεί την εξαφάνιση του. Ο Κοξ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνολογίας σε ένα προηγμένο πολιτισμό είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ρυθμό ανάπτυξης των πολιτικών δομών που θα μπορούν να ελέγχουν τις νέες τεχνολογίες γεγονός που οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές διεργασίες. Σύμφωνα με τον Κοξ ένας προηγμένος πολιτισμός που μολύνει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει ή που παράγει ολοένα και πιο εξελιγμένα όπλα μαζικής καταστροφής δεν έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από μερικές χιλιάδες έτη.

Για αυτό και σύμφωνα με τον Κοξ κανένας εξωγήινος πολιτισμός δεν είχε την διάρκεια εκείνη που απαιτείται ώστε να φτάσει σε σημείο να πραγματοποιεί επισκέψεις σε μακρινούς κόσμους και να έρθει σε επαφή με άλλους προηγμένους πολιτισμούς. Η θεωρία του Κοξ αποτελεί φυσικά ένα καμπανάκι κινδύνου και για την ανθρωπότητα η οποία αναπτύσσεται τεχνολογικά με τρομερούς ρυθμούς τα τελευταία 100 έτη έχοντας ήδη εμφανίσει μια σειρά από… παρενέργειες όπως την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και την παραγωγή πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής.