Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Εξαφάνισαν από το κρασί το hangover! The wine that won't give you a hangover!

Johannes Vermeer, The Wine Glass, 66.3 x 76.5 cm, 1660. Gemäldegalerie, Berlin. H νέα ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για να μπορούν οι φίλοι του κρασιού να το απολαμβάνουν χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες. Raise a glass: Wine-lovers may soon be able to indulge in a few glasses of wine without the hangovers after scientists make discovery.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ εντόπισαν και κατάφεραν να απομονώσουν ένα γονίδιο το οποίο ευθύνεται για την εμφάνιση δυσάρεστων επιπτώσεων της μέθης μετά από κατανάλωση κρασιού.

Discovery: Scientists at Illinois University have isolated the gene responsible for causing hangovers.  By altering the DNA of yeast in wine, it could lead to it being hangover free.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι χρησιμοποίησαν το ένζυμο νουκλεάση ως ένα είδος «γενετικού μαχαιριού» με το οποίο παρενέβησαν στο γενετικό υλικό των μυκήτων του κρασιού ώστε αυτοί να σταματήσουν να παράγουν τα τοξικά υποπροϊόντα που προκαλούν το hangover μετά την κατανάλωση κρασιού.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να επιτρέψει την παραγωγή κρασιού που δεν θα προκαλεί συμπτώματα μέθης. Έτσι οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν τη γεύση του κρασιού και τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του χωρίς να φοβούνται για τις πιθανές επιπτώσεις. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Applied and Enviromental Microbiology».