Arts Universe and Philology

Arts Universe and Philology
The blog "Art, Universe, and Philology" is an online platform dedicated to the promotion and exploration of art, science, and philology. Its owner, Konstantinos Vakouftsis, shares his thoughts, analyses, and passion for culture, the universe, and literature with his readers.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Φρέντι Μέρκιουρι έχει πλέον τον δικό του... αστεροειδή. A shooting star leaping through the sky: asteroid named after Freddie Mercury on '70th birthday'

Ο διαστημικός βράχος πήρε το όνομα του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή. O Freddie Mercury στη σκηνή. Freddie Mercury on stage. CREDIT: REX

Ο Φρεντ Μέρκιουρι, το «αστέρι» του ροκ συγκροτήματος Queen με τη μαγευτική φωνή, θα ταξιδεύει πλέον στον ουρανό, όπως πάντα ήθελε και τραγουδούσε. Ένας αστεροειδής πήρε το όνομα του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 1991, δύο μόλις μέρες αφότου επιβεβαίωσε δημόσια ότι έπασχε από AIDS.

Ο αστεροειδής 17473 Freddie Mercury βρίσκεται στη ζώνη των αστεροειδών, μεταξύ Άρη και Δία. Asteroid Freddie Mercury lies in the Asteroid Belt between Mars and Jupiter.

Ο αστεροειδής «17473 Φρέντι Μέρκιουρι», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά θανάτου του μεγάλου σταρ, είναι ένας πολύ σκούρος διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου τριών χιλιομέτρων, ο οποίος κινείται στη μεγάλη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία.

Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση στο οποίο παρουσιάζεται και ο αστεροειδής που πήρε το όνομα του Φρέντι Μέρκιουρι.

Η ονοματοδοσία αποφασίσθηκε από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και έγινε γνωστή από τον κιθαρίστα των «Queen» Μπράιαν Μέι, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελβετία, για την ανάμνηση της τελευταίας μέρας ζωής του Μέρκιουρι. Να σημειωθεί ότι ο Μπράιαν Μέι εκτός από μουσικός είναι και αστροφυσικός.

Mercury with bandmates including Brain May, far right, in 1976. CREDIT: GETTY

Ο Μέρκιουρι έρχεται να προστεθεί σε άλλους μουσικούς της ποπ και της ροκ, όπως οι Μπιτλς και ο Μπρους Σπρίνγκστιν, που επίσης έχουν αστεροειδείς στο όνομά τους. 



Ο «Φρέντι» γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη και το πραγματικό όνομά του ήταν Φαρόκχ Μπουλσάρα, προτού το αλλάξει επισήμως σε Φρεντι Μέρκιουρι το 1970, όταν δημιουργήθηκαν οι Queen.

Πηγή: www.telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου