Arts Universe and Philology

Arts Universe and Philology
The blog "Art, Universe, and Philology" is an online platform dedicated to the promotion and exploration of art, science, and philology. Its owner, Konstantinos Vakouftsis, shares his thoughts, analyses, and passion for culture, the universe, and literature with his readers.

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

H NASA στέλνει ελικόπτερο στον Άρη. Mars helicopter to fly on the Red Planet

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαστημικών αποστολών που ένα ελικόπτερο θα πετάξει στην ατμόσφαιρα ενός άλλου πλανήτη. NASA's Mars Helicopter, a small, autonomous rotorcraft, will travel with the agency's Mars 2020 rover, currently scheduled to launch in July 2020, to demonstrate the viability and potential of heavier-than-air vehicles on the Red Planet. Credits: NASA/JPL-Caltech

Ένα μικρό ελικόπτερο θα σταλεί στον πλανήτη Άρη, μαζί με την αποστολή του ρομποτικού οχήματος Mars 2020. Στόχος του ελικοπτέρου είναι να ερευνήσει τις δυνατότητες πτήσης συσκευών βαρύτερων από την ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη.

Animation of Mars helicopter and Mars 2020 rover. Credits: NASA/JPL-CalTech

Το ελικόπτερο θα είναι μικρό και θα ζυγίζει μόνο 1,8 κιλά και ο έλικάς του θα εκτελεί 3000 στροφές ανά λεπτό – περίπου δέκα φορές περισσότερο απ’ ότι στην ατμόσφαιρα της Γης, δεδομένου ότι η πυκνότητα της αρειανής ατμόσφαιρας είναι πολύ μικρότερη από την γήινη. Έτσι, 117 χρόνια μετά την πρώτη πτήση των αδελφών Wright στην ατμόσφαιρα της Γης, η NASA θα επιχειρήσει την πρώτη πτήση στην ατμόσφαιρα ενός άλλου πλανήτη.

«Η ιδέα ενός ελικοπτέρου που πετά στον ουρανό ενός άλλου πλανήτη είναι συναρπαστική. Το Ελικόπτερο του Άρη δίνει πολλές υποσχέσεις για τις μελλοντικές επιστημονικές αποστολές εξερεύνησης στον Άρη», δήλωσε ο διοικητής της NASA, Jim Bridenstine, που είναι υπεύθυνος για το μηχάνημα τύπου «drone».

«Αφού οι αδελφοί Ράιτ απέδειξαν πριν από 117 χρόνια ότι ήταν δυνατή μια ελεγχόμενη πτήση εδώ στη Γη, μια άλλη ομάδα Αμερικανών πρωτοπόρων μπορεί να αποδείξει ότι το ίδιο μπορεί να γίνει σε έναν άλλο κόσμο», δήλωσε ο Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Επιστημών της NASA.

The Mars Helicopter is a technology demonstration that will travel to the Red Planet with the Mars 2020 rover. It will attempt controlled flight in Mars' thin atmosphere, which may enable more ambitious missions in the future. Credits: NASA/JPL-Caltech

Το Ελικόπτερο του Άρη δεν θα είναι επανδρωμένο, αλλά θα λειτουργεί αυτόνομα, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που πετά ένα drone εδώ στη Γη. Έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ ταχύτερο -και πιο περίπλοκο για να πετάξει πιο μακριά- από το ταξίδι του River στη βραχώδη επιφάνεια του Άρη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου