Arts Universe and Philology

Arts Universe and Philology
The blog "Art, Universe, and Philology" is an online platform dedicated to the promotion and exploration of art, science, and philology. Its owner, Konstantinos Vakouftsis, shares his thoughts, analyses, and passion for culture, the universe, and literature with his readers.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία όπως δεν την έχετε ξαναδεί. The Byzantine Empire as you have never seen

AGIA SOPHIA - AUGUSTEION - DELPHAX – ZEUXIPES. Reconstitution des plans, coupes et élévations des principaux monuments byzantins à Constantinople du IVème au XIIIème siècle, par ANTOINE HELBERT.

Πλήρη γραφιστική αναπαράσταση της Αυτοκρατορικής Κωνσταντινούπολης αλλά και ιστορικών μορφών παρουσιάζει στην συλλογή του ένας Γάλλος, ο Antoine Helbert, ο οποίος αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι το μεγαλείο ενός πολιτισμού γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μέσα από τα μάτια των ξένων, καταδεικνύει ένα λαμπρό παρελθόν το οποίο δημιουργεί θλίψη για τη σημερινή κατάπτωση.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης από το Στρασβούργο, είναι ζωγράφος, γλύπτης, γραφίστας, αλλά και ειδικεύεται στην ψηφιακή φωτογραφία καθώς και στην σκηνογραφία όπερας. Το ενδιαφέρον του για την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το χρωστάει στην μητέρα του η οποία του δώρισε ένα βιβλίο για το χιλιόχρονο Βυζάντιο.


AGIA SOPHIA CONSTANTINOPLE

Είναι προφανές ότι η εκπληκτική πολιτιστική αλλά και πολιτική πορεία της Αυτοκρατορίας έδωσε στον καλλιτέχνη ένα νέο πεδίο έμπνευσης το οποίο προσπάθησε να εξερευνήσει μέσω της δουλειάς του η οποία, επικεντρώνεται στη δημιουργία ψηφιακών πινάκων, εμπνευσμένων από δραματικές ιστορικές σκηνές, μορφές αυτοκρατόρων και βασιλισσών, αλλά και μεγαλοπρεπών κτισμάτων με κορυφαίο όλων την δημιουργία της Βασιλίδας των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης.


AMASTRIANUM BODRUM CONSTANTINOPLE









BASILIQUE FORUM THEODOSIUS


BOUKOLEON PALACE  entrance


  BOUKOLEON PALACE 

 CHALKE GATE




 Colonne de Constantin detail

 COLUMN OF CONSTANTIN

COLUMN OF JUSTINIAN FIRST VERSION


 COLUMN OF JUSTINIAN


COLUMN OF LEON




 CONSTANTINOPLE


EQUESTRAN STATUE OF JUSTINIAN


FORUM AMASTRIANUM


FORUM OF CONSTANTINE


FORUM TAURI




Forum Theodosie


GREAT PALACE CONSTANTINOPLE


HIPPODROME - LAUSOS PALACE - MESSE - BASILIQUE


 LAUSOS PALACE CONSTANTINOPLE

MAGNAURA






PHILADELPHION CONSTANTINOPLE


PITAKIA - MANGANES PALACE -MAGNAURA


SMALL GOLDEN GATE




SÉNAT CONSTANTINOPLE


THEODORA


 TRICONQUE PALACE



Από τη σειρά PASSION BYZANTINE, RECONSTITUTION, DE VUES ET DE MISES EN SCÈNES DE CONSTANTINOPLE À PARTIR DE PHOTOGRAPHIES ACTUELLES IV ème SIÈCLE AU XIII ème SIÈCLE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου