Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Θα γίνει «νεκροψία» σε T-rex! Paleontologists Build Then Autopsy Life-Sized T. Rex Replica

Ένα πιστό αντίγραφο του T-rex ίσως μας αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες για τον βασιλιά των δεινοσαύρων. Scientists will dissect a life-size model of the T-Rex. Source: Supplied

Ομάδα επιστημόνων δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο ενός Τυραννόσαυρου ρεξ και θα πραγματοποιήσει σε αυτό σειρά μελετών με στόχο να ανακαλύψουν άγνωστα στοιχεία για το μεγαλύτερο και πιο τρομακτικό σαρκοβόρο δεινόσαυρο που πάτησε το πόδι του στη Γη.

Η νεκροψία

Οι «ιατροδικαστές» του Τυραννόσαυρου ρεξ συζητούν για την νεκροψία που πρόκειται να πραγματοποιήσουν σε αυτόν. Autopsy: Scientists will dissect a life-sized model of a Tyrannosaurus Rex in an unprecedented experiment.

Η ομάδα των ειδικών αποτελείται από κτηνιάτρους, βιολόγους και παλαιοντολόγους οι οποίοι όπως αναφέρουν θα πραγματοποιήσουν μια κανονική «νεκροψία» στην ρέπλικα του T-rex. Για αυτό τον σκοπό έχουν δημιουργήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη μελέτη εργαστήριο στο οποίο θα γίνει η μελέτη του δεινοσαύρου. Οι ερευνητές θα μελετήσουν  τα ανατομικά χαρακτηριστικά του T-rex  για να πάρουν απαντήσεις όπως παραδείγματος χάριν, το αν και πώς χρησιμοποιούσε τα πολύ μικρά σε σχέση με το μέγεθος του άνω άκρα του. Θα προσπαθήσουν επίσης να βρουν απαντήσεις για το κυκλοφορικό και το πεπτικό του σύστημα.

Παράλληλα θα προσπαθήσουν να βρουν στοιχεία που να απαντούν σε ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά που απασχολεί τους επιστήμονες σχετικά με τον Τυραννόσαυρο ρεξ. Το αν ο τεράστιος σαρκοβόρος δεινόσαυρος κυνηγούσε ο ίδιος τη λεία του ή ήταν… ρακοσυλλέκτης. Αν δηλαδή ακολουθούσε άλλους σαρκοβόρους δεινοσαύρους και όταν εκείνοι εξόντωναν κάποια ζώα εκείνος έκανε την εμφάνιση του εκτρέποντας τους δεινοσαύρους σε άτακτη φυγή εγκαταλείποντας τα θηράματα. Το ερευνητικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμβολή των τηλεοπτικών καναλιών του National Geographic τα οποία θα μεταδώσουν σε μορφή ντοκιμαντέρ την όλη διαδικασία.