Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Τηλεσκόπιο γίγας θα αναζητήσει εξωγήινους. China enters the search for alien life with the construction of the world's biggest radio telescope

Το τηλεσκόπιο FAST κατασκευάζεται στην Κίνα και αναμένεται να ξεκινήσει την εξερεύνηση του Σύμπαντος σε ένα περίπου χρόνο. Τhe FAST telescope in Pingtang, shortly after assembly began. STR/AFP/Getty Images

Ξεκίνησε στην Κίνα η κατασκευή του FAST, του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκοπίου στον πλανήτη. Το κάτοπτρο του τηλεσκοπίου θα έχει διάμετρο 500 μέτρων και κατασκευάζεται σε μια περιοχή όπου δεν θα υπάρχουν παρεμβολές από ραδιοσήματα που παράγονται στη Γη και έτσι οι ερευνητές θα μπορούν να συλλέξουν και να αναλύσουν ακόμη και ασθενή ραδιοσήματα από πολύ μακρινές αποστάσεις του Σύμπαντος.

In Pingtang County, Chinese engineers are building the Five-Hundred-Meter Aperture Spherical Radio Telescope, or FAST. The telescope is under construction and is expected to be completed in 2016. It will be the world's largest telescope, outdoing Puerto Rico's Arecibo Observatory by 200 meters.

Σήματα που οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι κάποια εξ αυτών θα προέρχονται από κάποιο προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η κατασκευή του FAST θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2016 και το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την λειτουργία του.